Nellas dukke og nisse

Dukke og nisse strikket af Nella

Dukken er ca. 30 cm høj, nissepigen 20 cm

De charmerende strikdukker ovenfor er familieklenodier hos min barndomsveninde Nica. Begge er strikket af barnepigen Nella, som var knyttet til familien Maioli i mange år. Nissepigen lavede Nella som ung til min venindes mormor, som blev født i 1906, så vi gætter på at den er 100 år gammel. Kroppen er tilsyneladende fremstillet af en aflagt strikundertrøje eller lign. og udstoppet med kluderester. Hovedet er af stof og ansigtstrækkene broderet. Særk og nissehue er strikket. Den store dukke er lavet til næste generation, muligvis i 1930’erne. Den er retstrikket i uldgarn og har en simpel kjole af bomuldsstof. Måske har hun en gang haft en større garderobe? Flot hårpragt med lange fletninger har de begge.

Om Nella berettes at hun var så skøn, at man var nødt til at sætte tremmer for vinduerne i hendes soveværelse, for ungersvendene ville ikke lade hende være i fred. Omsider fik hun dog både mand og barn, men blev betragtet som medlem af denne familien til hun blev en gammel dame. Dukken og nissen er dejlige minder om en betydningsfuld kvinde.

Nellas dukke for og bag

Nissepigen var ikke meget for at blive fotograferet alene, men her ser i dukken med og uden kjole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *