Arne og Carlos på Louisiana

I oktober havde jeg fornøjelsen at være vært ved et strikkearrangement på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk. Det norsk-svenske makkerpar Arne & Carlos var inviteret i anledning af udstillingen “New Nordic – arkitektur og identitet”, hvor de  bidrog med koselig, nordisk stemning og strik. Ved live-arrangementet præsenterede Arne & Carlos deres nye bog om strikkede dukker og fortalte inspirerende om deres baggrund og arbejde med design.

I dagens festlige anledning var jeg iklædt Marius-genser – en gave fra norske Sandnes Garn. Mønstret er det traditionelle og evigt aktuelle marius-design, men denne model er strikket i blødt alpaka-garn. (Jeg har ændret halsudskæringen, så der er runding fortil).

Arne & Carlos’ design er sjovt og uhøjtideligt, De leger også med marius-mønstret, som det ses på foto herunder, hvor “space invaders” erstatter de kendte figurer i Arnes sweater. Alligevel vil enhver nordmand genkende forbilledet.

 

Færøske strikmønstre


Komposition af nye mønstre ud fra traditionelle færødesign

“Alle er kreative” sagde Katrina í Geil, da hun holdt færøsk mønster-workshop. Og så tegnede vi løs og skabte nye mønstervariationer ud fra kendte motiver med navne som Søslangen, Dag og nat, Kattesnude, Hundegang og Todnes mønster.

Endnu et velbesøgt og komplet udsolgt arrangement med 130 deltagere på Nordatlantens Brygge.

Der tegnes med koncentration for at løse Katrinas opgaver

Søndagstur til Island

Nordatlantens Brygge på Christianshavn/Kbh afholder en række strikkecaféer med nordisk tema. Det første om islandsk strikketraditioner fandt sted søndag d. 5. februar med designeren Ragga Eiriksdottir som foredragsholder og instruktør. Ragga fortalte om den islandske lopapeysas udvikling, herunder mønstertraditioner og fornyelse. Vi deltagere kunne strikke en mini-lopapeysa som øvelse i at strikke oppefra og ned.

Ca. 120 kvinder, mange iført smukke islandske sweatre, nød den inspirerende workshop. Her er vi en lille delegation fra Espergærde Strikkeklub. Annettes lopapeysa er modellen “Riddari”.

Vibeke, Unn og Annette

Vithard Villumsen var (som ofte før) en af de eneste mænd til strikkecafé. Vithard designer og strikker både i hånden og på strikkemaskine. Se hjemmesiden vithard.dk. Vithards lopapeysa hedder “Vetur” og er strikket af pladegarn i marineblå og hvid. Opskriften er fra Lopi 28, design Védís Jónsdóttir.

Islandske Myrta fra garnbutikken Det Sorte Får på Amagerbrogade havde i dagens anledning åbnet en filial på Nordatlantens Brygge med udvalg af garnerne Álafoss lopi og Létt-lopi fra Istex. Myrta sælger også opskrifter og strikkebøger og giver gode råd om lopapeysa og andet strikketøj.